Въведение в Правилата на Играта
Съдържание

Представяне Основни факти в играта Скрийншотове Статус Имение Търговец Базар
Таверна Ковач Куриер Мисии Гилдия Настройки Ювелир Премиум
Моите приятели Бойно поле Класиране Правила на игратаПредставяне

Рицарите бяха верни последователи на Краля от Средновековието, които се впускаха в битка за кралството, за честта, славата и справедливостта. Благодарение на тяхната почтеност, те се прославиха с прозвището Рицари на Светлината. Въпреки това, за много от тях честта не беше достатъчна и някои решиха на нарушат клетвата си. Те започнаха да запълват хазните си с откраднатото злато от жертвите на техните кървави буйства. Тези рицари получиха прозвището Ордата на Мрака. Положете рицарската си клетва и изберете вашата съдба и призвание докато играете KnightFight! Сражавайте се за чест, слава, престиж и справедливост или спечелете своята дневна дажба хляб, като изпълнявате безмилостни и неморални задачи. Решението остава във вашите ръце!

Основни факти в играта

След като се регистрирате, можете да видите профила на вашия рицар посещавайки менюто Статус. Тук ще намерите важна информация за вашия герой, както и персоналния ви линк. Използвайки линка можете да посвещавате в рицарство играчи. Може да поставите линка на подходящи за целта места (форуми, подписи, блогове, лични страници). Ако някой кликне на вашия линк, вие получавате като награда 1 до 3 златни монети. Ако посветеният от вас играч, от своя страна започне да посвещава в рицарство, също ще получава от 1 до 3 златни монети, 25% от неговите печалби при посвещаване ще идват при вас! За всеки посветен играч, който достигне 3 ниво, вие ще получавате по 250 златни монети и точка опит! Когато посветеният от вас играч достигне ниво 10, получавате още 100 скъпоценни камъни и 1 точка опит! Може да инвестирате вашите златни монети в трениране на характеристиките на вашия герой или за закупуване на по-добри оръжия, брони, щитове, амулети и пръстени.

Можете директно да предизвикате друг рицар на двубой, като вашите характеристики и екипировка играят много важна роля. Повече информация може да намерите на меню "Статус".

Основни действия в играта:
- Изберете измежду стотици оръжия, доспехи, щитове, амулети и пръстени и подобрете вашите бойни способности.
- Купете си магически камъни, за да заредите вашите оръжия с магически сили и нанесете максимум щети на опонентите си.
- Подобрете вашето имение, за да покажете своето богатство и статус. С обновяването му вие също повишавате бързината, с която лекувате вашия рицар.
- Създайте Гилдия и издигнете най-големия замък в целия регион.
- Направи си собствен герб.
- Направи аватар на героя си. Тук има милиони възможни комбинации!
- Усъвършенствай уменията си в използването на доспехи, щитове и използването на оръжия с една и две ръце.
- Тренирайте бойните си умения, така че винаги да сте няколко стъпки преди опонентите си.
- Изберете име за оръжията си, така че да се отличават от всички други.
- Приемете поредица от задачи в таверната и решете на коя страна искате да застанете - на доброто или злото.

Статус

Тук можете да видите цялата информация за жизнените точки на героя ви, колко златни монети сте натрупали, характеристики, вашата екипировка и колко налични златни монети имате. Може да видите и всички съобщения от битки, които сте водили и списък с играчите, който сте посветили в рицарство до сега. Тук може да тренирате способностите на героя си и да подобрявате неговите умения, така че да използвате по-добри оръжия и щитове.

Ето няколко подробности, относно Характеристиките на вашия герой:

Призвание
Решенията ви в играта определят вашето призвание, като ви насочват по пътя да доброто или злото. Ако призванието ви се намира между -50 и +50, вие сте неутрален. Дадени артикули могат да бъдат закупени само от играчи с определено призвание(добри или зли).
Сила
Силата определя какви щети ще нанесете, ако можете да ударите опонента си.
Сръчност
Колкото е по-добре развита вашита сръчност, толкова по-добре ще си служите с вашата броня и щит.
Издържливост
Издръжливостта определя, колко време сте способни да се сражавате и колко време може да издържи вашата ефективност в битките.
Бойно умение
Бойното ви умение определя колко ще са ефективни атаките ви.
Париране
Парирането влияе върху възможностите ви да отбиете вражески атаки.
Опит
Получавате точки с опит, когато се сражавате срещу герой, който е със същото или по-високо ниво от вас. Вие получавате 2 точки опит, ако победите герой, който е с по-високо ниво от вас и получавате 1 точка всеки път, когато се сражавате с герой със същия брой точки като вашия, независимо дали вие сте победител! Когато натрупате достатъчно опит, вие качвате ниво; получавате 3 точки с умения за снаряжение, вашите максимални жизнени точки нарастват и вие получавате като бонус златни монети.

Уменията за снаряжение на вашия герой:

Умения за броня и щит
Колкото по-голямо умение имате, толкова по-добри видове брони и щитове можете да закупите.
Умение за оръжие за една ръка
Колкото е по-голямо е умението, толкова по-добър вид оръжие за една ръка може да закупите.
Умение за оръжие за две ръце
Колкото е по-високо умението, толкова по-добър вид оръжие за две ръце може да закупите.


Имение

Надгради имението
Може да обновите имението си. Колкото е по-високо нивото на имението ви, толкова по-бързо героят ви ще се възстановява от раните си!
Екипирай герой
В имението ви, можете да екипирате героя си с най-новите оръжия и други артикули, като пръстени, амулети, брони и т.н.
Молитва пред олтара
Може да се молите на вашия Бог и да го помолите за лечение. Ако дадете достатъчно златни монети, вашите молитви ще бъдат чути и ще ви бъде отговорено! ;)

Търговец

Търговецът ще ви продаде или купи оръжия, брони, щитове, амулети, пръстени и магически камъни. Когато купувате вашите оръжия, нивото на уменията ви за снаряжение ще определи какви оръжия са налични. Пръстени, амулети и магически камъни може да закупите в зависимост от вашето ниво. Някои предмети са достъпни за покупка само при определено призвание.

Предмети:

Оръжия
В началото можете да закупите оръжие за една и две ръце. Достигнете ли по-високо ниво на дадено умение за снаряжение, ще имате възможност също да закупувате боздугани и брадви. Оръжията увеличават поражението, което може да нанесете на своя противник по време на сражение. Максималната ударна сила на оръжие може да бъде постигната с поставянето на 3 магически камъка.
Щитове
Щитовете подобряват вашата защита и с тях нараства характеристиката "Париране".
Броня
Бронята подобрява вашата защита.
Пръстени
Пръстените подобряват характеристиките на играча, в зависимост от вида на магията, с която е зареден пръстена.
Амулети
Амулетите подобряват характеристиките на героя, в зависимост от вида магия, с която са заредени. Те също могат да защитават героя ви от определени видове магия.
Магически камъни
магическите камъни могат да бъдят поставяни на определени оръжия, където има свободни слотове, придавайки на оръжието си възможността да нанася и магическо поражение. Има 6 типа магически камъни: лед, огън, мълния (може да бъде закупена от търговеца), енергия на мрака(за играч с призвание на мрака), свещена енергия(за играч с призвание на светлината) и драконов камък.


Базар

Базарът предлага няколко възможности:

Сергия на продавача
На сергията с оръжия, вие ще откриете 5-7 подбрани артикула, който са налични за закупуване. Може да ви бъде предложен камък мълния или специално оръжие, което не е налично никъде другаде в играта и/или може да ви бъдат предложени обикновени артикули, които може да са ви предложени при търговеца, но на различна цена. Независимо дали извършите покупка или не, всички цени на артикулите ще бъдат актуални за 24 часа от момента на офертата. Все пак докато сте на Базара, може да сравните цените с тези при търговеца, за да сте сигурни, че няма да платите повече от колкото трябва!
Сергия на купувача
Вие може да предложите на купувача, всичко което пожелаете от вашия инвентар. Купувачът ще ви направи оферта за цената на артикула; цената може да е повече или по-малко от цената на артикула при търговеца, така че сравнете цените внимателно! Ако приемете офертата, вие можете веднага да предложите друг артикул на купувача. Ако не приемете офертата на куповача, вие трябва да изчакате 6 часа преди да отидете пак на базара, за да продадете друг артикул.
Игра на Късмет
На базара вие можете да рискувате с игра на късмета, която е със залог от 10 до 100 златни къса.


Таверна

В таверната, можете да приемате поредица от задачи, които са с продължителност от 1 до 12 часа. За изпълнени задачи получавате златни монети и понякога скъпоценни камъни. В зависимост от задачите, които приемате се определя вашето призвание, което ще ви води по пътя на доброто или злото. Избирайте внимателно задачите, които приемате!

Ковач

Когато натиснете бутона "Ковач", който се намира до оръжието, с което сте екипиран на Статус страницата, вие ще влезете в ковачницата. Там може да смените името на оръжието си. Освен това, вие може да поставите до 3 магически камъка на оръжието си, с които може да нанасяте магически поражения на опонента си; видът на поражението зависи от магическия камък, който сте сложили на оръжието си. Само магическите амулети (могат да бъдат закупени от търговеца) могат ви предпазват от магически поражения. Ковачът може да подобрява всяко оръжие три пъти като го наточва; всяко ниво на наточване увеличава силата на удара.

Куриер

Кралските Куриерски Услуги ви позволяват да изпращате и получавате съобщения от други играчи. Тук може да видите и съобщенията от сраженията(атаки и защита).

Мисии

Тук може да предизвиквате на дуел други рицари и да сравните силите си с тях. Ако нападнете по-слаб рицар(ниво -5), вие губите точка с опит.; колкото по-високо е нивото ви, толкова повече нива можете да атакувате без наказателни точки опит (започвайки от ниво 51!). Ако се сражавате с Рицар на Светлината, вашето призвание се приближава към мрака и обратното. Ако спечелите предизвикателство, вие ще получите 5-10% от златните монети на опонента си.

Последователност в битките
Сражението се състои от рундове. Колкото е по-висока вашата издръжливост, толкова повече рундове ще издържи героят ви. По време на всеки рунд на случаен принцип се определя дали атаката е била успешна или защитникът е успял да я отблъсне; тук характеристиките бойно умение и париране играят много важна роля. Винаги героят, който предизвиква, получава възможността да атакува пръв. При успешна атака, по напълно произволен начин се определя дали ударът е пълен или част от него е отбит от защитата на опонента. Разликата (ако е положително число) ще бъде приспадната от останалите жизнени точки на защитника. Ако жизнените точки на играча паднат под 10, той автоматично губи сражението. Играчът, който нанесе най-много ударни точки е победител. Силата на удара може да бъде увеличена чрез магически оръжия, но магическите поражения могат да бъдат редуцирани от даден амулет. Ако оръжието може да нанесе +2 точки удар с леден камък, а опонентът има амулет, който може да редуцира +1 точка нанесена от леден камък, тогава възможния максимум и минимум на щетите нарастват с 1 точка вместо 2. Всички статистики от сраженията са представени в детайли в съобщението от сражението.

Тук може да изпратите героя си на мисия като рицар разбойник или пазител на слабите и бедните, с което съответно влияете на призванието си. Вашият герой получава златни монети при успешна мисия, при неуспешна мисия, той не получава нищо!

Гилдия

Няколко играча могат да създадат Гилдия. Използвайки менюто "Гилдия", вие може да търсите Гилдия, в която да изпратите молба за членство или ако героят ви е достигнал ниво 5, да създадете своя Гилдия за 1,000 златни монети. Веднъж след като сте се присъединили или създали Гилдия, ще видите ново меню под линка "Гилдия". Като администратор и създател на Гилдията вие може да приемате нови членове, давате индивидуални права или да изгонвате членове. Членове на гилдията трябва да изчакат 7 дни преди наново да могат да се присъединят към нея ако са я напуснали или са били освободени от нея преди това. Можете да надграждате замъка на Гилдията; всяко обновяване на замъка увеличава броя на рицарите, които той може да подслони. За да продължавате да надстроявате замъка ще ви е необходимо голямо количество злато, което може да бъде събрано чрез дарения от членовете.

От менюто Войни на Гилдията, администраторите на Гилдията могат да обявяват война на друга Гилдия. Всяка война между Гилдии трае 7 дни и всички сражения между членовете им се записват. При всяко сражение, броят на победите, точките поражение и откраднатите златни монети се записват и след 7 дни Гилдията с повече точки в два от критериите се обявява за победител. Броят на спечелените/загубените сражения е показан на класирането на Гилдиите и на профила на Гилдията. Само Гилдии с 5 или повече членове могат да обявяват война; ако по което и да е време гилдията намалее под 5-ма рицари, всички активни войни ще бъдат прекратени и записани като загуба за гилдията! Същото се отнася и за гилдии, които загубят повече от 20% от членовете, които са били в тях при обявяване на войната - войната ще бъде прекратена със загуба за гилдията, която вече не отговаря на изискванията за броя на членовете. Освен това, гилдиите могат да атакуват направо други гилдии с брой членове +/- 70% повече или по-малко от техните собствени; всички атаки на гилдии, които не са в рамките на този 70% обхват, трябва да бъдат одобрени от атакуваната гилдия. Ако някой член напусне Гилдията по време на война (или по което и да е друго време), той или тя не могат да се върнат в Гилдията в продължение на 7 дни! Гилдиите трябва да са създадени поне от 2 седмици, за да имат право да обявят война. Всяка Гилдия може да води едновременно до 5 войни и може да прекрати войната като капитулира; капитулацията винаги се счита за загуба на предалата се гилдия! Всяка война струва на Гилдията 1,000 златни монети за всеки 10 члена на Гилдията ( например: 50 члена ще костват на Гилдията 5,000 златни монети!).

Настройки

Тук може да промените настройките на акаунта си. Вие може да прибавите някаква информация за героя ви или да напишете текст, който ще бъде изпращан на играчите, които натиснат на персоналния ви линк! Ако имате Премиум акаунт, вие може да сменяте името на героя си когато пожелаете.

Ювелир

Тук може да бъде закупен така нареченият билет със скъпоценни камъни. Всеки активиран билет прибавя към акаунта ви 500 скъпоценни камъка. Те могат да бъдат използвани за активиране на Премиум акаунт или закупуване на специални предмети. Вие също така можете да обменяте скъпоценни камъни за златни монети в съотношение 2:1. Като бонус от поета задача (в таверната) вие може да получите скъпоценни камъни като възнаграждение за добре свършена работа.

Премиум

Линкът "Премиум" ви води директно към мястото, откъдето можете да си закупите Премиум акаунт. Ако станете Премиум играч като обмените 500 скъпоценни камъка за Премиум период от 30 дни, играта ви е освободена от реклами, вие може да се сражавате по често, да променяте аватара на героя си и да се насладите на много други предимства! Премиум билет може да бъде обменен за 500 скъпоценни камъка, които може да бъдат закупени от Ювелира.

Моите приятели

Тук виждате списък от играчи, които или са кликнали вашия пресонален линк и са регистрирали акаунт на същия сървър или са написали вашето име като техен приятел, когато са се регистрирали. Ако някой кликне на Вашия линк, той или тя ще бъде рекрутиран, а вие ще получите 1-3 златни монети! Ако вербуваният се регистрира в KnightFight и достигне 3 ниво вие получавате еднократно 250 златни монети! Веднъж стигне ли до 10 ниво, вие ще получите 100 скъпоценни камъка безплатно! ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ! Всички опити за получаване на безплатни скъпоценни камъни чрез регистриране на фалшиви/ мулти акаунти използвайки вашия персонален линк водят до изтриването на ВСИЧКИ замесени акаунти без предупреждение!

Бойно поле Повече информация можете да намерите тук

На бойното поле можете да премерите сили с други участници в Бойния сървър от всички съществуващи KnightFight сървъри. За да влезете в международния Боен сървър, вашият герой трябва да бъде най-малко ниво 10, както и да е с подходящо снаряжение и разпределение на точките умение за текущото ниво. Използваното снаряжение трябва също така да отговаря на точките умение на героя.

Класиране

Тук може да видите общото класиране на най-добрите рицари и Гилдии и също така да намерите статистика на седмичните топ 1000 най-добри играчи. Тази статистика се обновява всяка седмица в петък вечер за различните категории. Така наречената играч срещу играч класация, е основана на бойната активност на играча от предходните 4 седмици. Данни като брой победи, брой загуби, спечелени точки опит и спечелени златни монети се използват, за да се определи класацията играч срещу играч. Сраженията от предишната седмица имат по голяма тежест от тези, които са били преди 2, 3 или 4 седмици.

Следните титли по ранг със съответните икони са дадени на играчите от топ 100 класацията:

Символ Призвание Рицар на Светлината Призвание Неутрален Призвание Ордата на Мрака
Редник
Редник
Редник
Редник
Редник
Редник
Ефрейтор
Ефрейтор
Ефрейтор
Ефрейтор
Ефрейтор
Ефрейтор
Сержант
Сержант
Сержант
Сержант
Военен Пратеник
Военен Пратеник
Младши Лейтенант
Младши Лейтенант
Младши Лейтенант
Младши Лейтенант
Предводител на Орда
Началник Орда
Лейтенант
Лейтенант
Лейтенант
Лейтенант
Черен Пазител
Черен Пазител
Капитан
Капитан
Капитан
Капитан
Кръвопиец
Кръвопиец
Кирасир
Кирасир
Кирасир
Кирасир
Отмъстител
Отмъстител
Полеви Командир
Полеви Командир
Полеви Командир
Полеви Командир
Боен Демон
Боен Демон
Фелдмаршал
Фелдмаршал
Фелдмаршал
Фелдмаршал
Генерал
Генерал
Полеви Фелдмаршал
Полеви Фелдмаршал
Полеви Фелдмаршал
Полеви Фелдмаршал
Принц на Войната
Принцеса на Войната
Лорд Фелдмаршал
Лейди Фелдмаршал
Лорд Фелдмаршал
Лейди Фелдмаршал
Херцог на Войната
Херцогиня на Войната
Рицар на Светлината
Рицар на Светлината
Легенда
Легенда
Принц на Тъмнината
Принцеса на Тъмнината
Правила в играта

1) Играчите нямат юридическo право на собственост над игровите си акаунти.
2) Играчите трябва да спазват инструкциите дадени им от операторите на играта или от игрови или форумен администратор.
3) Спама и обсипването на форуми, чатове и прочие с персоналния линк на играча е забранено и може да доведе до изтриване на всички замесени акаунти.
4) Всички бъгове (дефекти получени в процеса на програмирането на играта) трябва да бъдат докладвани веднага на екипа на KnightFight. Умишленоto използване на известен бъг за лична изгода ще доведе до изтриване на всички акаунти, които са замесени в използването му.
5) Мултиакаунтнинг (повече от един Акаунт на един ИГРАЧ за един игрови СЪРВЪР), както и всички други форми на измама са забранени и всички игрови акаунти, които са намесени в нарушението на това правило подлежат на незабавно изтриване. Създаването и използването на „ферми” (атакуване на собствените си мултиакаунти или на акаунти на трети играчи, или такива, които подготвят своя акаунт/и за ваши атаки) ще доведе до изтриване на всички замесени акаунти БЕЗ предупреждение и БЕЗ изключение!
6) Използването на скриптове, ботове и подобни програми за автоматизирани действия в играта ще доведат до изтриването на вашия акаунт. Скриптове/Ботове включват програми, които извършват всякакви действия в играта автоматично или чрез личен контрол на потребителя. Такива действия, включващи прочитане на данни директно от игровия сървър или от страниците, които играта генерира, ще доведат до изтриване на акаунта. Това включва и използване на разменени линкове и всички интернет услуги които правят автоматичен клик на персоналния ви линк!
7) Акаунтите на играчи, които обиждат други играчи или членове на екипа на KnightFight ще бъдат изтривани без предупреждение.
8) Не е позволено играчите да продават части или целия си игрови акаунт в онлайн аукциони или други подобни места. Всички замесени в подобни деяния акаунти ще бъдат изтрити.
9) Акаунти на играчи които влизат без разрешение в чужди игрови акаунти или извършват кражба на такъв ще бъдат изтривани.
10) Игрови и/или форумен акаунт с обидно, порнографско, незаконно, с политическо или крайно ляво/ дясно, екстремистко и прочие потребителско съдържание (или име или ранг в Гилдия) ще бъдат незабавно изтривани.
11) Акаунти на играчи които изпращат обидно, порнографско, незаконно, сексистко, нацистко и прочие съобщение в играта или на лично съобщение на форума на Knightfight, или играчи, в чийто профил има подобно съдържание (независимо дали текст или картинка)ще бъдат незабавно изтривани.
12) Искаме категорично да уточним, че всеки играч е отговорен сам за разпространението на собствения си персонален линк. Ние не носим никаква отговорност за последствията при разпространение на персонални линкове от играта в публични чатове, онлайн книги за гости, блогове или форуми ако играчът е нарушил правилата в някое от гореспоменатите места.
13) Неоторизираното превземане на Гилдии (дори и след разпадането им) или каквито и да било превземания включващи логване или кражба на акаунти на други играчи ще доведе до изтриване на вашият собствен акаунт!
14) Спамът, умишленото дразнене или провокирането на други играчи, независимо дали със съобщение в играта или на форума, е забранено. Играч с подобно нарушения ще бъде предупреден от екипа на Knightfight. При повторно провинение акаунтът на нарушителя ще бъде изтрит! Честите и продължителни атаки в играта НЕ СЕ СЧИТАТ за тормоз или заплаха!
15) Изпращането на игрови или форумни съобщения на други играчи, съдържащи покана да се присъединят към вашата Гилдия са забранени. За тази цел съществува специално създаден раздел на форума на играта, който лидерите могат да използват за реклама. Ако получим оплакване за нарушение на тези правила, играчът нарушител ще бъде предупреден и при повторно провинение акаунтът му ще бъде изтрит!
16) Линковете за рекрутиране на нови рицари трябва да бъдат разпознаваеми именно като такива. Играчът който посещава вашият персонален линк трябва да има възможността да прецени сам дали да използва вашият линк и да бъде рекрутиран или не. Използването на маскирани линкове (адреса на линка), POP-Up прозорци или страници които пренасочват към вашият персонален линк са забранени и използването им ще доведе до изтриване на провинилият се акаунт! Линковете за рекрутиране трябва да бъдат поставени по такъв начин, че адресът на линка да бъде видим при поставяне на курсора върху него, но играчите имат право да използват текст таг (html или BBCode тагове) за да „маскират“ линка.
17) Умишленото разпространение на всякакви приложения/ботове/скриптове с цел манипулиране на KnightFight е забранено и води до изтриване на всички замесени игрови акаунти. Моля, запознайте се и с точка 6.
18) Съдържанието на профила на дадена гилдия или играч не трябва да нарушава вида и рамките на страниците в играта (максимална широчина = 530 пиксела!). Използването на безсмислени текстове, снимки или просто празни символи е забранено, ако основната им цел е да се разтегли съдържанието на страницата и това да доведе трудности при атака.
19) Имената на други играчи, както и съобщенията от битките могат да бъдат поставяни в описанието на гилдия или играч, НО следва да бъдат премахнати веднага, след като играча (или играчите участници в съобщението за битката) поискат това. Използването на подобен вид информация по обиден начин е забранено!

Google Analytics

This website uses Google Analytics, a web analytics service provided by Google, Inc. (“Google”). Google Analytics uses “cookies”, which are text files placed on your computer, to help the website analyze how users use the site. The information generated by the cookie about your use of the website (including your IP address) will be transmitted to and stored by Google on servers in the United States. Google will use this information for the purpose of evaluating your use of the website, compiling reports on website activity for website operators and providing other services relating to website activity and internet usage. Google may also transfer this information to third parties where required to do so by law, or where such third parties process the information on Google’s behalf. Google will not associate your IP address with any other data held by Google. You may refuse the use of cookies by selecting the appropriate settings on your browser, however please note that if you do this you may not be able to use the full functionality of this website. By using this website, you consent to the processing of data about you by Google in the manner and for the purposes set out above.